X-trans

 

Mindre, lättare, snyggare – och äntligen med bildkvalitet likvärdig en fullformatskamera. Med X-transtekniken tar FUJIFILM ett stort steg mot en fullständigt kompromisslös kamera.

Fullformat har länge varit ett måste för den som inte vill kompromissa med bildkvaliteten. Störst är bäst har varit devisen. Men med på köpet har man fått en kamera som är tung, dyr och tar plats.
– Fördelen med en mindre och smidigare kamera är att den följer med i stället för att stanna hemma – och att den inte ligger kvar i kameraväskan när det oslagbara fototillfället uppenbarar sig, säger Karl Löweberg, produktspecialist på FUJIFILM i Norden.

X-trans – så fungerar det

Med X-transsensorn behöver du inte välja mellan kvalitet och tillgänglighet. Hur det är möjligt? Jo, FUJIFILM har gått tillbaka till ritbordet och utvecklat en helt ny typ av sensor.

– FUJIFILMs X-Trans CMOS-sensor har ett unikt färgfilter som minimerar oönskad information utan att använda ett lågpassfilter. Resultatet blir bilder med en fantastisk detaljrikedom – och skärpa i klass med en fullformatssensor. Många imponeras också av den låga brusnivån på höga ISO-tal samt hur bra sensorn hanterar stora dynamiska omfång, förklarar Karl Löweberg.

”Resultatet blir bilder med en fantastisk detaljrikedom – och skärpa i klass med en fullformatssensor”

Läs mer om X-trans här